enyhítheti az ágazaton lévő nyomást

2018.04.24. 09:30

Toronydaruk forgalmazásával is erősít a Dunaújvárosban is ismert Grabarics

A magyar cég egy nemzetközileg ismert márkát hoz a piacra, remélve, hogy ezzel az általános eszközhiányt is sikerül majd enyhíteni.

duol.hu

Ezek a toronydaruk eddig nem voltak jelen Fotó: Magyar Építők

Új szereplő jelent meg a hazai darupiacon: a nemzetközi viszonylatban már bejáratott spanyol SAEZ. A gyártót hazánkban a Dunaújvárosban is ismert Grabarics Építőipari Kft. képviseli; a cég nemcsak értékesíti az eszközöket a jövőben, de bér-daruparkot is kiépít – számolt be a Magyar Építők szakportál.

Ezek a toronydaruk eddig nem voltak jelen Fotó: Magyar Építők

Ezek a toronydaruk eddig nem voltak jelen hazánkban, illetve nem volt a gyártónak itthon disztribútora – ismertette a részleteket Grabarics Gábor, a generálkivitelezőként ismert vállalat tulajdonosa a közleményben. A vezető hozzátette: a spanyol gyártó egészen 36 tonnás teherbírásig készít különböző kialakítású toronydarukat, akár 65 méteres gémmel és ugyanilyen magassággal. Mivel a munkaerő mellett a gép is szűk keresztmetszetet jelent ma az építőipariban – az eszközbérléssel foglalkozó cégeknél szinte sorban állnak a kivitelezők zsalurendszerekért, állványokért és darukért – az ibériai cég piaci jelenléte enyhítheti az ágazaton lévő nyomást.

Nem csak a munkaerő szűk keresztmetszet

Bár a gépparkot sokkal könnyebb hozzáigazítani az aktuális kereslethez, mint hozzáértő embereket találni, Grabarics Gábor reméli, ezzel együtt a SAEZ-zel megkötött, átfogó szerződés valamennyire csökkenti majd a teljes ágazat nehézségeit. Az első spanyol óriások már el is kezdték itthon a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában