korszerű, jól felszerelt

2018.04.26. 14:00

Új szolgálati járműveket kapott a dunaújvárosi rendőrség

Az önkormányzat felajánlásának köszönhetően márciusban három új gépjárművel bővült a Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság szolgálati flottája. A már felkészített és felszerelt szolgálati autókat szerdán, ünnepélyes keretek között adták át a város képviselői a rendőrség vezetőinek.

Szabó Szabolcs

Hadrendben az új szolgálati járművek – nehéz terepen is bevethetők Fotók: Hankusz Kálmán / DH

Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke ünnepi beszédében kiemelte: Dunaújváros 2015-ben 11 millió, 2016-ban 12 millió, tavaly pedig 13 millió forint felajánlással segítette a rendőrség munkáját. A közgyűlés még tavaly nyáron döntött arról, hogy három darab korszerű, a rendőrség igényeinek megfelelő gépjárművet vásárol a helyi rendőrkapitányság számára.

Hadrendben az új szolgálati járművek – nehéz terepen is bevethetők Fotók: Hankusz Kálmán / DH

A szükséges rendelés leadása után az említett autók idén márciusban állhattak szolgálatba, hogy erősítsék a reagálási hálózatot, valamint a közterületi jelenlétet.

Napi szolgálati feladatokat látnak majd el az új terepjárókkal

A három Suzuki Vitara átvételekor Szuszter Tamás alezredes, kapitányságvezető a sajtó képviselőinek elmondta, valóban példaértékű, kiváló együttműködés jellemzi a rend­őrkapitányság és az önkormányzat kapcsolatát, és ez a teljesítményben is meglátszik. A városvezetés korábban azt kérte a rendőrségtől, hogy a lehető legtöbb eszközzel erősítse az itt élők szubjektív bizton­ságérzetét, ezzel össz­hangban pedig a rendőrök azért is dolgoznak, hogy a polgárokban egy támogató-segítő rendőrkép alakuljon ki.

Suszter Tamás lapunk kérdésére kifejtette, nagy lépés, hogy ezt a három új személyautót megkapták az önkormányzattól.

Sebestyén Tamás rendőr főtörzsőrmester a Vitara volánjánál

A kapitányság gépjármű-állománya megfe­lelő és minőségi autókat vonultat fel. A három új Vita­rával a rendőrök főként napi szolgálati feladatokat látnak majd el, ám a járművek magas felépítése miatt kültelki területeken, hétvégi házas övezetekben, vagy akár a Duna-parton is hatékonyan alkalmazhatók. A rend­őrkapitány hozzátette: mivel e három járművel is erősödik a rendőrség közterületi jelenléte, így a Vitarákkal is sokszor találkozhatnak majd a polgárok a város és a térség útjain.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Magyar Honvédség is bízik a terepjárókban. Korábbi hírek szerint az ORFK 250 darab, míg a honvédség eddig 550 új Vitarát vásárolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában