iskolai programok

2018.03.07. 18:00

Fejérpataky-hét az iváncsai iskolában

A történész, egyetemi tanár, akadémikus Dr. Fejérpataky László emlékét őrzi az iváncsai iskola.

iskola.ivancsa.hu

A minden év márciusában megrendezett Fejérpataky-hét idén is színvonalas programokkal várja a diákokat. Nagy elődjükhöz méltóan, ezen a héten lehetőségük van a gyerekeknek, hogy megmérettessék magukat matematikából, környezetismeretből, verseket mondjanak, szépen olvassanak, könyvtári feladatokat oldjanak meg, vagy az informatika lehetőségeit kihasználva, történelmi ismereteiket mutassák meg.

fotó: Balhegy Gabriella Katalin intézményvezető

A hétfői ünnepélyes megnyitót követő napokban mindenki talál kedvére való délutáni elfoglaltságot. Kedden Molnár Tibor polgármester úrral az iskolai küldöttség a temetőben megkoszorúzta Dr. Fejérpataky László sírját, aki 95 évvel ezelőtt hunyt el. Személyes tárgyait – rokonai jóvoltából – az iskolában kialakított emlékszoba őrzi 2004 óta.

fotó: Balhegy Gabriella Katalin intézményvezető

A nagy előd példája a tudás tiszteletét, megszerzésének, alkalmazásának kötelességét közvetíti. Az ünnepi hét zárását, az eredmények kihirdetését pénteken tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában