Remek eredmények az alsó Duna-partról

2018.03.13. 07:00

Sikeres, népes duatlonrandevú: amatőr sportolóktól az élvonalig

Remek eredményeket hozott a vasárnap megrendezett II. Dunaújvárosi Duatlon, amelyre élvonalbeli sportolók is érkeztek.

Szabó Szabolcs

Szinte tökéletes időjárás, jó pálya és igazi versenyhangulat fogadta a vasárnapi duatlonverseny népes sporttáborát.

– Minden versenyünkön arra törekszünk, hogy egyre jobb és jobb körülményeket biztosítsunk a versenyzőknek, akik egyre nagyobb számban választják az alsó Duna-parton zajló seregszemlét. Vasárnap négy kategóriában több mint száz sportoló állt rajthoz. Bár e márciusi duatlon főként a felkészülést segíti, azért komoly eredményeket szállítottak az élvonalbeli triatlonosok, duatlonosok. Külön öröm, hogy sok amatőr sportoló is nevezett, bizonyítva: a futás és a kerékpározás szinte bármely életkorban elkezdhető – értékelt lapunknak Makai Gábor, a szervező Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület elnöke, aki arra is kitért, hogy a város önkormányzata és a DVG Zrt. is hatalmas segítséget nyújtott a megfelelő körülmények biztosításában. A két gyermekkorosztály legjobbjainak pedig Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja adta át az érmeket.

fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A hölgyeknél Ze­linka Gabriella (Team Újbuda) lett az első, a második helyet Pozsonyi Ágnes (UTE) szerezte meg Dósa Eszter előtt (Vitalitás).

A férfiaknál is izgalmas küzdelmet hozott a befutó, az aranyérmet Petsuk Zoltán (UTE) vihette haza, az ezüst Radványi Márkhoz került (Team Újbuda), míg a dobogó harmadik fokára Kiss Áron (VTE) állhatott fel.

Folytatás július első vasárnapján az Aquarius Triatlonon, szintén az alsó Duna-parton, festői környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában