valami más következik

2018.03.05. 06:45

Búcsút venni nem egyszerű

A búcsúzás keserű ízével már kisgyerekkorban megismer­kedünk. Amikor először hagynak ott a bölcsődében, óvodában a szüleink – toporzékolunk.

Kovács Anita

Csíksomlyó, 2017. június 3. Egy zarándok nézi a napfelkeltét a Kissomlyó-hegy és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben a csíksomlyói búcsú napjának reggelén 2017. június 3-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Vagy az első „ottalvós” osztálykirándulás alkalmával, hiszen nem lehet olyan szégyenbe kerülni, hogy sírva-zokogva kapaszkodjunk anyánk szoknyájába. Inkább gombóccal a torkunkban, lebiggyedt szájjal inte­getünk a busz ablakából.

Később sem egyszerű búcsút venni, például az első alkalommal, amikor újdonsült férjként vagy feleségként utoljára rakjuk be magunk mögött a pihepuha biztonságot adó családi fészek ajtaját. Nem könnyű. Utólag persze tudjuk, hogy annak a bizonyos ajtónak ott és akkor miért kellett bezárulnia, és ezzel egy újnak megnyílnia. Hogy mögötte jobb vagy rosszabb vár-e ránk, nem tudhatjuk. Csak egy biztos: valami MÁS következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában