döntések, viták

2018.02.16. 08:44

Elfogadták Dunaújváros idei költségvetését

Választási hangulatban zajlott a csütörtöki közgyűlés, amelyen számos fontos, a város életét meghatározó napirendi pontról is döntöttek a képviselők.

SZABÓ SZABOLCS

Cserna Gábor polgármester és dr. Sűrű Renáta jegyző a csütörtöki közgyűlésen

Elfogadták a város 2018. évi költségvetését. A főbb számokról: a költségvetést megalapozó számadatok alapján a költségvetési főösszeg 30,217 milliárd forint, ami több mint 60 százalékos növekedést jelent az előző évi eredeti előirányzathoz képest. Tehát a kiadások összege: 30 217 766 E Ft, ebből működési célú kiadás: 13 651 504 E Ft, felhalmozási célú kiadás: 16 506 336 E Ft, a finanszírozási kiadás pedig: 59 926 E Ft.

Modern városok program 

A tárgyévi bevételek összege: 21 644 449 E Ft. Ebből működési célú bevétel: 12 338 017 E Ft, felhalmozási célú bevétel: 9 306 432 E Ft. A különbözet rendezése érdekében 6 562 712 E Ft előző évi maradvány igénybevétele és 2 010 605 E Ft értékpapír visszaváltásból eredő finanszírozási bevétel szerepel a költségvetésben. Mint az a csütörtöki közgyűlésen is elhangzott, a költségvetés erőteljes növekedése a Modern városok program keretében megvalósuló beruházásoknak tudható be. Az ellenzéki képviselők közül többen is felvetették, bár örülnek a fejlesztéseknek, arra is kíváncsiak lennének, hogy hosszú távon miként lesznek fenntarthatóak e program keretében megépülő létesítmények.

Cserna Gábor polgármester és dr. Sürü Renáta jegyző a csütörtöki közgyűlésen

Szepesi Attila alpolgármester reagálásában kifejtette, lesz forrás az intézmények üzemeltetésére. A közgyűlés számos fejlesztésről is döntött – erről bővebben Így döntöttek című rovatunkban olvashatnak. A közgyűlés többletforrást biztosított a Petőfi Sándor Általános Iskola épületenergetikai felújításához és a Vasvári Pál Általános Iskola melléképületeinek vízelvezetési munkálatainak elvégzésére. A múzeum és a könyvtár éves beszámolóinak és idei munkatervük elfogadása után a képviselő-testület tagjai a korábban elvégzett közvilágítási beruházásokról készült uniós beszámolóról vitáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában