feltűzték a szalagot

2018.02.12. 09:00

Bécsi keringő nyitotta meg a gálát a DSZC Hild szakgimnáziumában

A Hild középiskola szalagavatója alkalmából zsúfolásig megtelt a Dózsa mozi nézőtere a végzősök családtagjaival, rokonokkal, barátokkal pénteken este.

Körmendi Erzsébet

Immár hagyománnyá vált, hogy a DSZC Hild szakgimnáziumának, szakközépiskolájának és szakiskolájának végzős tanulói csodás bécsi keringővel nyitják meg a szalagavató gálát. Utána osztálytáncok, vers, Hófehérke-paródia, kalotaszegi tánc fokozta a szalagtűzés előtti izgalmakat.

fotók: Hankusz Kálmán

Kolics Gábor igazgató a vizsgák próbatételéről, az élet kihívásairól, a szakmáról fűzte csokorba útravaló gondolatait. Név szerint sorolta fel a kiváló eredményeket elért sportolókat, akikre nagyon büszke az iskola, és mindenki nagy örömére sok ilyen diákja van a Hildnek. A 12.A osztály diákja, Cserkuti Evelin feltűzte a szalagot az igazgatónak, majd az osztályfőnökök a saját diákjaik ruháján helyezték el a Hildhez tartozást szimbolizáló kis jelképet, amit örömmel fogadtak végzősök. Szalagot vezettek át a magasépítő technikusok, a magasépítő szakgimnázium tanulói, felnőtt érettségizők, asztalosok, ácsok, kőművesek, élelmiszer-eladók, festők és famegmunkálók.

A szalagos gálaműsor felhívta a figyelmet arra, hogy életük fontos szakaszához érkeztek, az érettségi és a szakmai vizsgák után várja őket a felnőttélet. Finálé zárta a színvonalas rendezvényt: a végzős osztályok osztályfőnökük vezetésével vonultak fel a színpadra, ahol a Mama indulnom kell című dallal búcsúztak az iskolájuktól, köszönték meg tanáraiknak a sok-sok segítséget, odafigyelést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában