ajánló

2018.02.18. 11:00

A Balaton legendájáról

A magyar széppróza napján a szerző a vendég

Pekarek János

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Popartic

A városi könyvtár is csatlakozik a magyar széppróza napjának országos eseménysorozatához. A legnagyobb magyar mesélő, Jókai Mór születésnapjához, február 18-hoz kötődően idén első ízben ünneplik az országban a magyar széppróza napját, a Magyar Írószövetség kezdeményezésére. A dunaújvárosi József Attila Könyvtár ebből az alkalomból február 19-én, hétfőn a Helka: a Balaton legendája újraéled programjával csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. A könyvtár gyermekrészlegének vendége ezen a napon Nyulász Péter, a Helka című ifjúsági regény írója lesz. Közreműködik Farkas Erik színművész.

A programot elsősorban a 8–12 éves korosztály tagjainak rendezik meg. Csoportos érdeklődők számára mindenképpen előzetes bejelentkezésre van szükség! A Helka a Balaton északi partján játszódó, a fantasyirodalom határát súroló, humoros kalandregény. A címszereplő hercegkisasszony legendája a Balaton elfeledett mítoszai közé tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában