Újra döntőben a földvári cukrász a Magyarország tortája címért

2018.02.12. 17:30

Újra döntőben a földvári cukrász a Magyarország tortája címért – frissítve

Újra a legjobbak között a dunaföldvári cukrászmester, Tóth Norbert tortája a Magyarország tortája versenyen.

L. Mészáros Irma

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete február 9-én a Sirha Budapest kiállítás szakmai programján tartotta meg a tizenkettedik alkalommal meghirdetett Magyarország tortája pályázat döntősei­nek kiválasztását.

A kezdeményezés évről év­re egyre népszerűbb, egyre több cukrászda verseng a cím­ért. Idén 28 torta érkezett, ezek közül hat jutott a döntőbe.

Balról: Tóth Norbert a tavalyi ingyom-bingyom torta után most ezzel lett döntős fotó: DH archív

Tóth Norbert, a földvári Tóth Cukrászda mestercukrásza a tavalyi ingyom-bingyom torta után most a szimpla elnevezésű tortájával lett döntős. A kávé és a csokoládé harmonikus kombinációjából született meg a szimpla. Mint a mestercukrász elmondta, a Magyarországon népszerű kávéra utal az elnevezés. (Kérek egy szimplát! – hangzott az ötvenes évektől a presszógépek elterjedése után.) A torta ízvilágában a kávé lágy zamata keveredik az alapízt felerősítő csokoládéval, tejszínnel. A malátás-kávés alapra ropogós kakaós praliné és kávés-tejcsokoládés mousse került, s mindezt fehércsokis bevonattal, kávés-fehércsokis díszítéssel tette izgalmassá.

Tóth Norberten kívül Ko­máromból Sztaracsek Ádám két tortával (a komáromi kisleánnyal és Hunyadi gesztenyéssel), a nagykőrösi Marsa Éva Heléna a velemi vaníliás gesztenyetortával és a balatonfüredi Berg­mann Nándor hamvas szilvatortájával verseng majd a továbbiakban. A háromfordulós megmérettetés második körében a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat, és készítőikkel konzultálva javaslatot is tesz az esetleges módosításra. Az államalapító Szent István ünnepének köszöntésére elindított pályázat győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először Magyarország tortáját. Kérünk egy szimplát!

A „Szimpla” névre keresztelt édesség fotó: www.cukraszat.net

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában