világhírű ultrasportoló

2018.01.19. 09:00

A Versenygép küzdelmei – Szőnyi Ferenc beszámolót tart a MMK-ban

Ha igazi motivációs előadással pörgetné fel az évkezdetet, vagy elmerülne egy eposzi hőstörténetbe illő, nemzetközi hírű ultrasportoló ikon realista beszámolójában, akkor ne hagyja ki Szőnyi Ferenc mai előadását. Bemelegítés.

Szabó Szabolcs

480 kilométer, 10 000 méter szintkülönbséggel – csak Szőnyi teljesítette a Hell Race-t a Himalájában

Szőnyi Ferenc, a magyar ultrasport egyik kiemelkedő, világhírű alakja tart előadást pályájáról, legutóbbi versenyeiről január 19-én, pénteken 18 órától a Munkásművelődési Központban. A belépés díjtalan.

Szőnyi Ferenc fogalom az ultrasportok nemzetközi világában, ahol kollégái, versenytársai, a szakírók csak „Racemachine”-ként, azaz „Versenygépként” emlegetik. A civilben építési vállalkozó sportoló karrierjének különlegessége, hogy 40-es éveinek elején húzott először futócipőt. A rajt annyira jól sikerült, hogy 2008-ban a sportág megdöbbenésére még ebben az évben harmadikként ért célba a Mexikóban megrendezésre kerülő 10-szeres ironman versenyen, ahol egyben kellett teljesíteni a távokat. Tavaly elsőként és egyben egyedüliként teljesítette a Hell Ultra Running 480 kilométeres versenyt a Himalájában, majd Svájcban megnyerte a tízszeres Ironman Swissultra versenyt.

480 kilométer, 10 000 méter szintkülönbséggel – csak Szőnyi teljesítette a Hell Race-t a Himalájában

Szőnyi Ferenc egy interjújában így foglalta össze az ultrafutással kapcsolatos alapvetését: „A szabályok mindenkire egyformán érvényesek. A futás következetessé, célszerűvé, okossá és intelligensé teszi az embert. Ha ezek a tulajdonságok nincsenek meg benned, akkor muszáj lesz beszerezni.”

Az említett beszerzési, illetve továbbtanulási metódust ma 18 órakor bárki elsajátíthatja az MMK-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában