Évösszegzés

2018.01.03. 08:30

Jó évet zárt Kisapostag

A fiatalok számára is vonzó községben sikerrel teljesítették a 2017-es terveket.

Horváth László

Évről évre nő a repülőnap és vele együtt a község népszerűsége

Fotó: Horváth László

Az új esztendőben sem adják alább céljaikat. Számos fejlesztés, felújítás, építkezés szolgálja majd a közösség lakóinak életét. A mindennapi feladatok mellett hűen őrizték hagyományaikat is.

Szokásos évindító összefoglalóban Nagy Attilát, Kisapostag polgármesterét kérdeztük az idei évről és a folytatásról.

A múltat és a hagyományokat is őrzik Kisapostagon
Fotós: Horváth László

- Igyekeztünk a lehető legtöbb pályázaton segítséget szerezni a kitűzött feladatainkhoz, illetve önerőnkből minél több forrást biztosítani a közösségi céljainkhoz. Természetesen a saját erők felhasználásánál nagy hangsúlyt fektettünk a gazdaságosság és az eredményesség arányára. Például Kossuth utca egy szakasza, illetve a Váci utca teljes hosszában új burkolatot és útszélesítést kapott. Sikeresen felújítottuk a játszóterünket, felépítettünk egy kisebbet a felnőttjátszótér szomszédságában, a sportpálya mellett, valamint a dísztó környékét is rendbe tettük. Elindult a felszíni vízelvezetés kialakítása a Fő utcán, amihez szorosan kapcsolódik a vízgerinc cseréje is. A Deák köztől egészen a Táncsics utcáig megújult a szakasz. Végre lezárhatunk egy sok évtizedes problémát. Itt a jövő év feladatai között szerepel majd a járdaépítés befejezése. Maradva az utcafelújításoknál, örömmel konstatáltuk, hogy pályázati forrásból a tavaszra tervezett Akácfa köz és a Petőfi utca fenti része a 75-100-as számig szintén rendben lesz. Tehát ilyen szempontból nagyon eredményes évet zárhatunk. A 2017-es év elején 120 millió forintos költséggel kalkuláltunk. Az év végére a plusz befolyó összegekkel kiegészítve 400 millió forintos költségvetéssel büszkélkedhetünk, ami számunkra óriási előrelépés. 2018-ra is komoly terveket állítottunk magunk elé. Tavaly megvásároltunk egy, a településen szimbolikus értékkel is bíró épületet, üzletkomplexumot. Tájházzá, mini skanzenné szeretnénk átalakítani. Február, március környékén bölcsődei csoportot fogunk indítani a jelenlegi óvodás csoport mellett. Ezen túlmenően a tavalyi évben nyert forrásokból felújítjuk az önkormányzat épületét. Megindul a kerékpárút építése Dunaújváros és Kisapostag között, ami csatlakozik majd az Európai Kerékpár Hálózathoz, és folytatnánk a rossz állapotban lévő utcák felújításait – vázolta a terveket a községi vezető.

Évről évre nő a repülőnap és vele együtt a község népszerűsége
Fotós: Horváth László

- Milyen perspektívát találhatnak a fiatalok Kisapostagon 2018-ban?

- Örvendetesen nőtt a település lakosainak száma, azon belül nagyon sok fiatal költözött a faluba. Bizonyíték, hogy rengeteg gyerek van a baba-mama klubban, ami szülői kezdeményezésre indult 2017 novemberében. Az idei évben csak helyiséggel, jövőre azonban már programokkal és anyagiakban is támogathatjuk őket. Rendkívül örülünk a ragyogó kezdeményezésnek! A kisapostagi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra. 2017-ben megalkottuk a letelepedési támogatásunkat. Célunk, minél többen és minél jobban érezzék magukat, illetve gyökeret eresszenek a településen. Az új esztendőre pedig egészséget és sikeres boldogulást kívánok – zárta év végi összefoglalóját Nagy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában