Hit

2018.01.16. 10:30

Ökumenikus imahét kezdődik a jövő héten templomainkban

Ismét megrendezik a városban működő keresztény egyházak templomaiban az ökumenikus imahetet.

Pekarek János

A tavalyi ökumenikus imahéten (balról) Stermeczki András, Kovács István, Braun Ervin és Szeleczky Csaba

Fotó: Ady Géza

A hagyományos imahét január 22-én, hétfőn kezdődik. Ezen a napon is, mint a hét összes többi rendezvényén, délután öt órakor kezdenek imához, aznap a Temető utcai görögkatolikus kápolnában. Itt Stermeczki András evangélikus lelkész tart szentbeszédet.

Másnap, január 23-án a Szilágyi Erzsébet úti evangélikus templom ad otthont az ökumenikus imahétnek, ahol Braun Ervin baptista gondnok beszél majd.

Szerdán, január 24-én a római katolikus Krisztus király főtemplomban Böttger Antal református lelkész lesz a hitszónok, az Apáczai Csere János utcában.

Az óvárosi, Szent István utcai református templomban csütörtökön, azaz január 25-én Szeleczky Csaba római katolikus plébánoshelyettes misézik majd.

Az óvárosi római katolikus templomban január 26-án, pénteken délután öt órától Kovács István, a helybéli görögkatolikus parókus tart istentiszteletet az egybegyűlt hívek előtt.

A tavalyi ökumenikus imahéten (balról) Stermeczki András, Kovács István, Braun Ervin és Szeleczky Csaba
Fotós: Ady Géza

Az ökumenikus imahét utolsó napja, január 27-e, szombat ebben az évben a Petőfi utcai baptista templomban lesz. Itt Baltási Nándor római katolikus plébános tart misét.

Az ökumenikus imahét befejezése alkalmából itt, a baptista templomban agapé, vagyis szeretetvendégség várja a híveket.

Az imahét alkalmából, mint felsorolásunkból is látszik, mindig más egyház templomában gyűlnek össze a hívek, és mindig egy vendégségben lévő gyülekezet papja vezeti a szertartást.

Az ökumenikus imahét hagyományát néhány évvel ezelőtt elevenítette fel a Dunaújvárosban működő hat nagyobb keresztény egyház. Fő célja, hogy a hívek megismerjék egymást és a felekezetek szertartásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában