A gyógyulás útján

2018.01.13. 08:00

Három éve kerekesszékben él a daruszentmiklósi Barabás Virág

Gurulós, hónaljtámaszos rolátort keres a család Virág otthoni edzésmunkájának segítéséhez.

Pekarek János

Barabás Virág állapota sokat javult mostanában Fotó: ZsE

A Virág számára a család és a környék lakói, többek között olvasóink által is összegyűjtött pénzből legközelebb februárban utazik majd a lány és édesanyja a soproni magánklinikára. Az ottani kezeléseknek köszönhetően érezhetően javul Virág állapota, egyre erősebb, és járulékos betegségei, amelyek az agysérüléssel együtt jártak, így szerzett epilepsziája ugyancsak szemmel láthatóan javultak.

A neurológusnak a lány fejlődését kell majd figyelnie, a gyógyszerek adagolását kontrollálnia, a járulékos betegségek állapotát követnie.

Sok, az alapbetegséghez képest kisebb bajt is kezelnek Virágnál. Így például fogszabályzáson vesz részt, szemészeti vizsgálatokon esik át. Mióta a nyáron új logopédus vállalta fejlesztését, hihetetlen mértékben javult a beszéde, elsősorban a szakemberhez fűződő kiváló kapcsolatának köszönhetően. Gyógymasszőr is kezeli rendszeresen.

Otthon is keményen dolgozik a lány kondíciójának, mozgáskészségének visszaszerzésén. Ennek könnyítése érdekében most egy speciális eszközt keresnek: egy hónaljtámaszos, gurulós rolátort.

Barabás Virág állapota sokat javult mostanában Fotó: ZsE

Szülei elhatározták, hogy Virág mihamarabbi felgyógyulása érdekében alapítványt hoznak létre, az anyagi háttér biztosítása érdekében. Ennek ügyintézése azonban várhatóan hosszabb időt vesz igénybe: a tervek szerint tavasszal fognak majd hozzá, a kellő jogászi segítséggel.

A karácsonyt otthon töltötte a család, szerény daruszentmiklósi házukban, a hagyományos sütéssel, főzéssel. Virág elsősorban ruhákat, illatszereket kapott ajándékba, sok társasjáték mellett, amelyekkel végigjátszották az ünnepeket: édesanyja elmondása szerint a lány „rommá verte” a családtagokat minden társasjátékban.

Február elején utaznak a soproni kezelésre, azután még egy turnusra van pénzük. Teljes erővel folytatják a műanyag kupakok gyűjtését, de az édesanya szerint arra lenne a legnagyobb szükségük, hogy végre jól kipihenjék egymást...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában