helyi arcok

2017.11.12. 17:02

Lehet másnak rongy, nekem hasznos kellék!

Közelegnek az ünnepek, s mind rágjuk a körmünket, vajon mit vehetnénk szeretteinknek...és hogy vajon mennyibe is fog ez nekünk kerülni.

Fodor Tímea

Az éppen aktuális Mikulásvirágnak is elkészült gondozást nem igénylő másolata

Ezen cikkben bemutatjuk Önöknek, hogy egy helyi lakos hogy oldotta meg a nagy keleti kérdést : „Mit vegyek karácsonyra?”

Az elv az, hogy semmit. Persze vannak olyan előállításhoz szükséges kellékek melyeket be kell szereznünk, de ha egyszer már megvannak, készülhetnek is a saját készítésű ajándékocskák. Szeretteink is biztos sokkal többre fogják tartani, hogy ennyi időt és energiát, szeretet fordítottunk a karácsonyi ajándékaikra.

Honnan jött az ötlet?

- A kislányom most első osztályos a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, ahol minden évben hagyomány szerint karácsonyi kézműves vásárt rendeznek, és gondolkodtam azon, hogy vajon én mivel rukkolhatnék elő az eseményre. Az interneten böngészve próbáltam ötleteket meríteni, majd az ott látottakat megvalósítani.

Karácsonyi kis angyalkák

Azt kerestem, hogy mi az amit minimális idő – és pénzráfordítással, nagyrészt otthon és környékén fellelhető dolgokból előtudok állítani, no meg persze ami maradandó ajándéknak és/vagy lakásdekorációnak is tökéletes.

Mennyire volt nehéz megvalósítani az elképzeléseidet?

- Nagyon könnyen elkészíthető dolgok, mégis egy frappáns kis ajándéknak gondolom. Nem igényelnek magas szintű kézügyességet, akár közösen a gyerkőccel is készíthetjük, remek együtt töltött idő, ráadásul fejleszti kreativitásunkat is.

Az éppen aktuális Mikulásvirágnak is elkészült gondozást nem igénylő másolata

 

Mennyi időt fordítasz egy-egy díszecskére?

- A kis tobozos manók fél óra alatt elkészíthetőek, de egy harisnyából készült angyalka sem tart már sokkal tovább.

Tobozokból készült manó csodák, háttérben a szintén toboz karácsonyfákkal

Más alkalomra is fogsz készíteni?

- Igen, nagyon fellelkesültem azon, hogy ilyen könnyen eltudtam készíteni ezeket a pofás kis ajándékokat, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy a közeljövőben is hasonló apróságokkal fogom majd meglepni a szeretteimet, barátaimat. Korábban készítettem már virágcsokrokat is, a barátnőm szeretett volna egy maradandó menyasszonyi csokrot az esküvőjére, gondoltam meglepem hát egy ilyennel, szóval felmentem a netre ihletet gyűjteni a megvalósításhoz.

Menyasszonyi csokor

Végül ami tetszett azt felhasználtam, a többit pedig a képzeletemre hagyatkozva alkottam meg. Így sikerült egy örök emléket odaajándékoznom. Nem tartom kizártnak tehát, hogy a jövőben is majd készítek hasonló apróságokat/virágcsodákat ajándékba családi eseményekre, vagy szeretteimnek.

Garbacz Andrea, a díszek megalkotója
Fotó : Fodor Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában