Dunaföldvár

2017.11.14. 19:31

Teaház és harisnyavirág: Biztatással és segítséggel mindenki megalkotta a maga műremekét

Teaház a volt gyógyszertárban – így is reklámozhatta volna legutóbbi programját a Dunaföldvári Túrázók Természetvédelmi és Idegenforgalmi Egyesülete. Teázással egybekötött kézműveskedésre hívta tagjait és az érdeklődőket a DunaTúra Egyesület vezetője, Vicsik Boglárka.

L. Mészáros Irma

g

Az egyesületi házba lépőket illatos tea, finom ropogtatni való és sok-sok színes harisnya várta, ugyanis a harisnyavirág készítését tanulták meg Dobrovicsné Nagy Ritától. A kreativitásáról ismert Rita nem először juttatta sikerélményhez a lányokat-asszonyokat. Korábban a papírsodrás titkaiba avatta be, de sokan kapnak segítséget tőle a paverpol technikában is. Most a csaknem húsz jelenlévőnek azt mutatta meg, hogy néhány drót, színes nejlonharisnya, krepp papír, valamint cérna, olló segítségével hogyan lehet különféle virágokat alkotni. Többen szabadkoztak, hogy ők ügyetlenek, de biztatással és segítséggel mindenki megalkotta a maga műremekét. S miközben a kész virágszálakat nézték, már arról beszélgettek, mi legyen a decemberi elfoglaltság, milyen ajándék elkészítését tervezik.

A legutóbbi összejövetelen csaknem húszan próbálták meg a harisnyavirág készítését. A résztvevők közül hárman: Széles Mária, Kövics Istvánné, valamint Braun Józsefné az elkészült alkotásokkal Fotó: LMI

Vicsik Boglárka havonta viszi túrázni is a tagokat és barátaikat. Jártak már egyebek között a Mecsekben, a Pilisben, a Budai hegységben, táboroztak az aggteleki karsztvidéken.

Legutóbb az őszi gemenci erdő szépségeit csodálták meg. Szerveztek természetfotó-kiállítást, részt vettek az 1Úton zarándoknap és szemétszedés lebonyolításában. Tevékenységük szerteágazó, lelkesedésük és aktivitásuk példaértékű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában