Helyi közélet

2017.10.28. 11:30

Diákigazgató dirigált a Dózsában

A diákigazgató beiktatásával kezdődött pénteken a Dózsa György Általános Iskola Dózsa hetének záróprogramja.

Balla Tibor

a

A diákhatalom kérészéletű volt, délután már vissza is adta az igazgatást, az őszi szünetre már az eredeti rendben távoztak. Addig azonban még egy igazán tartalmas délelőtt során a diákigazgató, Fekete Dorottya megvalósíthatta kortesprogramját. Sőt, a frissen beiktatott diákigazgató első intézkedése az volt, hogy két riválisát kinevezte igazgatóhelyettesnek, így aztán a pénteki délelőtt során az összes diákigazgató-jelölt programja megvalósult.

A diákigazgató, Fekete Dorottya és Tóth Györgyné, a valódi iskolaigazgató

Szükség is volt a sok és színes programra, hiszen háromszázötven dózsás gyermek – akikek ezen a napon nem voltak tanóráik – figyelmét lekötni nem túl egyszerű feladat.

A tornateremben a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos programok voltak. Kivonultak a városi rendőrkapitányság szakemberei, és játékos formában igyekeztek tudatosabb közlekedésre biztatni a diákokat. Nagy sikert aratott a darts.

Egy kis tánc mindig belefér, főként ha a közkedvelt zumbáról van szó Fotók: Ady Géza

Hogy mi köze a biztonságos közlekedésnek az apró nyilacskákhoz? Nos az, hogy kissé megnehezítették a feladatot. Miután mindenki úgy gondolta, hogy remekül megy, felvették a részegszemüveget, amivel úgy láttak, mintha alkoholt fogyasztottak volna – s csúnyán romlott a találati arány.

 

A hagyományos versenyek sem maradtak el, volt labdadobó- és lábszépségverseny, állatsimogató sünivel, kutyussal, madárral. Komoly zenei tehetségkutatás is zajlott, B-Faktor címmel, s persze voltak játékok is. Az egyik kvízben a nyolcadikosokat kellett felismerni kiskori képeiken. Teremről teremre jártak délelőtt a gyerekek az iskolában. Délben volt a versenyek eredményhirdetése, majd mindenki legnagyobb örömére kitört az őszi szünet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában