Dózsa hét

2017.10.26. 19:14

Tökfaragás, nagy vetélkedő! Pénteken már diákigazgatót választanak

Egész álló héten zajlottak a Dózsa György Általános Iskolában a különféle rendezvények a Dózsa hét alkalmából.

Balla Tibor

a

A csütörtök reggeli program házi dolgozatként is értelmezhető, hiszen a feladat az volt, hogy különféle fantáziadús gyümölcsszobrokat készítsenek a nebulók. A legnépszerűbbnek a tökfaragás tűnik. A szokásos rémisztő megoldások mellett akadt néhány bájos, ötletes elgondolás, mint a tökházikó, vagy a batman figura. A gyümölcsökből készült állatfigurákból sem hiányzott a fantázia, a süntől a bagolyig bezárólag. Sportversenyek is zajlottak iskolaszerte, még az aulába is jutottak vetélkedő csapatok. Délben a mentők, tűzoltók, rendőrök bemutatója kezdődött. Szerencsére ma már elképzelhetetlen egy ilyen bemutató újraélesztési előadás nélkül, Ambu Sam „szeret iskolába járni”.

Ma már nincs nagy iskolai rendezvény újraélesztési bemutató nélkül

Délután aztán fülsiketítő zaj töltötte meg a tornatermet, a nyolcadikosok vetélkedője zajlott: tréfás totót fejtettek meg, amíg a hetedikesek saját diákigazgató-jelöltjükről készítettek óriásportrét. Ügyességi feladatokat is kaptak a csapatok. Gördeszkán háttal, törökülésben mérték össze gyorsaságukat, harisnyanadrág szárából halásztak pénzérméket, és pingponglabda vödörbe juttatásából vizsgáztak.

Délelőtt az elsősöknek és másodikosoknak sorversenyt rendeztek a tornateremben Fotók: Ady Géza
A csapatok egy pillanatra sem maradtak biztatás nélkül, mindig akadtak drukkerek

A zenei motívumok felismerése is feladatul jutott, no meg olyan tippelős játék, amiben például azt kellett eltalálni, hogy ki az a tanár, aki kétévesen félméteres gombát rajzolt a nappali szőnyegére piros zsírkrétával. Vagy olyan gyors „bomba” kérdésekre kellett választ adniuk, mint hogy hány kereke van a tandem kerékpárnak, hány napból áll a szökőév, vagy hogy hívják az esthajnalcsillagot más néven.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában