Tartozáskiegyenlítés

2017.09.11. 14:16

Segítség a bajba jutott dunaújvárosi díjhátralékosoknak

DUNAÚJVÁROS Az önkormányzat még 2010-ben hozta létre a Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítványt, amely a közüzemi számlák kifizetésével átmenetileg elmaradt városlakóknak nyújt támogatást.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata

Illusztráció

Forrás: Illusztráció

Az alapítvány kuratóriumi titkára, Nagy Zoltánné elmondta, idén harminc millió forintot biztosított az önkormányzat az alapítvány részére, ebből az összegből tudnak segíteni a bajba jutott családoknak. Négyféle tartozás kiegyenlítésében jelenthet egyfajta mentsvárat az alapítvány: a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft-nél (víz- és fűtésszámla), az E.ON-nál (villanyszámla), a Főgáznál (gázszámla), valamint közös költség és önkormányzati bérlakás esetén a lakbér. Nagy Zoltánné hangsúlyozta, ne várják meg a bajba jutott családok azt, amíg nagy adósságot halmoznak fel.

Körülbelül 400 ezer forint adósság az, amely még kezelhető, hiszen a támogatás feltétele a 30 százalékos önrész, tehát a tartozás harminc százalékát az adósnak kell befizetnie.

Nagy Zoltánné elmondta, bizalommal fordulhatnak az alapítványhoz segítségért, az első találkozó alkalmával átbeszélik, mekkora és milyen jellegű tartozásról van szó, hogyan-miként tudnak segítséget nyújtani. A regisztrációt követően az alapítvány kuratóriumi ülésén döntenek a támogatás odaítéléséről. Ezt a fajta segítséget kétévente lehet megkapni.

A Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítvány elérhetősége:

Cím: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2., Polgármesteri Hivatal „A” épület 9. emelet 902-es iroda

Ügyfélfogadás:

H, SZ – 08:00 – 12:00 h és 13:00 – 15:00 h

P – 08:00 – 12: 00 h

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában