Hulladékhasznosítás

2017.09.13. 11:49

Öko nap – Műszaki és fémhulladék, kupak vihető!

DUNAÚJVÁROS Nem csak újtelepieket várnak szeptember 16-án, szombaton 8 és 13 óra között a negyedik öko napon.

Balla Tibor

Forrás: pixabay.com

A Városvédők Újtelepért Egyesület és a dunaújvárosi E-Elektra Zrt. szervezésében a szombat délelőtti öko napon a Kölcsey utca 39/a előtti parkolóban elhelyezett, polgárőrökkel őrzött konténerbe vihetik az elromlott, műszaki hulladékká vált porszívót, hajszárítót, vasalót, számítógépet, televíziót és egyéb, árammal, elemmel működő műszaki eszközt, valamint a vashulladékot.

Úgynevezett öko kiállításokat is tartanak az újrahasznosítást végző Hamburger Hungária Kft. az E-Elektra Zrt., a Dunapack Kft. és a Dunanett Kft. sátraiban. Ezekben bárki számára megtudható, mi lesz a sorsa a szelektíven gyűjtött hulladékoknak feldolgozásukat, újrahasznosításukat követően, hová viszik el, milyen úton mi lesz belőlük.

A cégek meglepetés ajándékokkal is készülnek, kicsiknek és nagyoknak, a többi közt a Magyar Papírmúzeum Alapítvány kreatív kiállító sátrában is. Az összegyűjtött műanyag kupakokat is le lehet adni az újtelepi rendezvényen, ezzel a 3. Újtelepi Mikulásparti költségeihez járulnak hozzá a gyűjtők. Érdemes lesz vinni, hiszen minden kisgyereknek, aki minimum egy zacskónyi kupakot lead, kürtős kalács és vattacukor a jutalom az egyesület jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában