A szokott győztes

2017.09.26. 19:27

Dunaferr: Az iskolahét második napján látványos viadalok következtek, nagy küzdelmekkel

Különleges attrakcióval bővült a Dunaferr iskola hetének programja: a kötélhúzóversenyt teherautó-húzással bővítették.

Pekarek János

a

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, amint már beszámoltunk róla, ezekben a napokban rendezi iskolahetét.

A szinte megszámlálhatatlan programból kiemelkedik a hagyományos kötélhúzóverseny, amelyet ebben az esztendőben egy különleges attrakcióval is színesítettek.

Mégpedig: teherautó-húzással!

A későbbi győztes csapat tagjai munka közben a teherautó-húzásnál Fotó: Zsedrovits Enikő

Kedden az ötödik órában (mert azért a tanítás sem maradt el, habár mindenféle módon igyekeztek érdekessé tenni azokat: például játékos matematikával, irodalmi kvízjátékkal) a központi iskola udvarára beállt egy 12,5 tonnás Steyr 26S31 típusú darus teherautó. A tanulóifjúságból alakult csapatoknak pedig nem volt más dolguk, mint az, hogy két, összecsomózott tornatermi mászókötéllel megpróbálni elvontatni az üresbe tett járművet a tizenöt méter hosszú pályán a célvonalig, mégpedig időre, amit stopperrel, tizedmásodpercre mértek! Tizenegy csapat jelentkezett erre az erőpróbára, közülük az egyik: lányokból állt! Mindenkinek sikerült, igazi látványosság lett belőle.

Még mielőtt elárulnánk, melyik csapat nyerte a teherautó-húzó versenyt, rögtön megemlítjük, hogy a vetélkedő a hagyományos formában és helyszínen folytatódott a Dunaferr-iskola diákjai számára: délben a Vasmű úti parkban, a Muki vonatnál. Itt a korábbi, osztályonkénti elődöntők alapján minden évfolyam egy csapata indult. Hamar eldőlt a verseny: a 3/11bv jelzésű osztály öt diákja: Sztojka Ferenc Martin, Kanalas Tibor, Bari Krisztofer, Deássy Ferenc és Bartis Marcell végzett az első helyen. A fiúk mind központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelést tanulnak. De ők végeztek az élen alig egy órával korábban, az iskolaudvaron, a teherautó-húzásban is: kereken tizenöt másodperc volt az időeredményük.

Emlékkép az első teherautó-húzó versenyről, a tanárokkal együtt Fotó: Zsedrovits Enikő

Náluk gyorsabban csak a tanárok Kovács Viktor, Hajnal Ferenc, Fodor Péter, Szöcsényi Csaba, Szilva József összeállítású csapata tudta végighúzni a tizenöt méter hosszú pályán a 12,5 tonnás daruskocsit. Csakhogy a tanárok versenyen kívül indultak, így a győzelem egyértelműen a 3/11bv csapaté volt!

Akinek kedve volt hozzá, korcsolyázni is mehetett kedden a jégcsarnokba

Megjegyzendő, hogy ez a csapat évek óta mindenféle kötélhúzóversenyt megnyert már – és nem csak nyers erejével, hanem jó technikájával és gyors reflexeivel is.

Szerdán egyebek között szakmai kérdezz-felelek vetélkedővel, autóhangokról szóló, illetve a világ egyik legszebb vasútvonalát bemutató előadásokkal, játékos vetélkedőkkel, a villamos tagozaton például közösségi vitával, osztályfotózással folytatódik az iskolahét – és mindkét épület diákjai részt vesznek a gólyaavatón!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában