Beléptetés, tömegközlekedés

2021.07.05. 09:00

Metal Factory – legfontosabb tudnivalók a fesztivál hetére

Ma megnyitja kapuit a Metal Factory fesztivál a Szalki-szigeten, mi pedig a felvezető híradások sorában most hasznos tudnivalókat szedtünk egy csokorba.

Brousil Csaba

Fotó: LI

A fesztivál a jelenleg hatályos szabályozás értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. Személyazonosító okmánnyal mind a plasztik kártyát, mind a mobil­appot elfogadják a fesztiválra való becsekkolásnál. A korábbi kormányrendelet módosulása lehetővé teszi, hogy a 18 év alattiak védettségi igazolással rendelkező szülő – vagy a szülő által meghatalmazott nagykorú – felügyelete alatt látogathatják a zenés-táncos rendezvényeket. A védettséget igazoló okmányt a karszalag megváltásakor és felhelyezésekor ellenőrzik, utána már nem kell a ki- és belépésnél felmutatni.

A színpadok már bevetésre készen állnak Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Néhány szó a közlekedésről. A fesztiválbuszok segítségével érkezéskor és távozáskor könnyedén ki lehet jutni a Metal Factory-ra és vissza a vasútállomásra. A helyiek vagy a kollégiumokban megszállók pedig akár éjjel is biztonságosan visszajuthatnak szálláshelyükre. Vonaljegy mellett egyhetes bérlet is váltható, amivel a fesztivál teljes ideje alatt, korlátlanul használhatóak a fesztiválbuszok. A jegyet és a bérletet a buszon lehet megvásárolni. További tömegközlekedési lehetőséget a 24-es helyi járat biztosít. Ezen felül a fesztivál szervezői megállapodtak az egyik helyi taxitársasággal, amelynek autói fix áras szolgáltatást nyújtnak a fesztivál ideje alatt a közlekedőknek. A motorral vagy biciklivel érkezők behajthatnak járműveikkel a fesztivál területére, de csak lépésben, a legnagyobb körültekintés mellett, a gyalogosok testi épségét szem előtt tartva közlekedhetnek. Az autóval érkezőket 200 ingyenes parkolóhely várja a fesztivál területe mellett.

A szabadstrand használatáról pedig így ír a fesztivál házirendje: „A fesztiválterület szomszédságában szabadstrand üzemel, 9–19 óra közötti nyitvatartással. A strandnak saját házirendje van, amit a fesztivál vendégeinek is be kell tartaniuk. A fürdésre használható terület bójákkal körbehatárolt, a nyitvatartás alatt vízimentő szolgálat működik, a strandot ittas személyek nem használhatják.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!