tizennégy napirendi pont

2019.03.29. 17:00

Tanácskozott a megyei védelmi bizottság

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság dr. Simon László kormánymegbízott elnökletével tartotta márciusi ülését Székesfehérváron, a megyei kormányhivatal Dísztermében.

FMKH

Az eseményen részt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Sáfár Albert dandártábornok az MH Parancsnokság képviseletében, Szőke Miklós alezredes a HM Védelmi Igazgatási főosztályának képviseletében, valamint Kozma Sándor tűzoltó ezredes a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében.

Fotó:FMKH

A testület összesen tizennégy napirendi pontot tárgyalt meg. A Fejér Megyei Védelmi Bizottság legutóbbi ülése óta végzett munkájáról, illetve 2019. évi feladattervéről a testület titkára, dr. Bárdos Zoltán mérnök tűzoltó alezredes tájékoztatott. Az ár- és belvíz elleni védekezésre történő felkészülés megyei helyzetéről Lendvai Csaba, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megyei szakaszmérnöke terjesztett elő beszámolót.

Ezután Magosi Lajos tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója elemezte az általános iskolák tűzvédelmi hatósági ellenőrzésének tapasztalatait, és szólt a meteorológiai veszélyjelzés rendszeréről, illetve a teendőkről. A megyei védelmi bizottság tagjainak, valamint a munkacsoportok tagjainak értesítéséről, riasztásáról dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Magosi Lajos terjesztett elő tájékoztatót. A füstköd – a szmog – mérési rendszeréről, valamint a füstköd-riadó kiadásával kapcsolatos előírásokról és teendőkről dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályvezető tartott prezentációt.

Fotó:FMKH

A Honvédelmi Minisztériumot, illetve a Magyar Honvédséget érintő szervezeti átalakítás helyzetéről, a Befogadó Nemzeti Támogatás területi feladatairól, valamint a Magyar Honvédség idei, főbb gyakorlatairól Szőke Miklós alezredes, a HM védelmi igazgatási főosztályának képviselője tájékoztatott. A katonai toborzás idei kiemelt feladatairól Rátkai István alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka terjesztett elő beszámolót. A Fejér Megyei Védelmi Bizottság a tájékoztatókat tudomásul vette, a határozatokat egyhangúlag elfogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!