Rendőrség

2024.03.09. 19:00

Hogy ne váljunk áldozattá!

Kajászó, Vál, Zichyújfalu, Pusztaszabolcs és Székesfehérvár voltak a digitális eszközök tudatos használatát népszerűsítő rendőrségi tájékoztató legutóbbi állomásai - tette közzé közösségi oldalán a vármegyei rendőrkapitányság.

Duol.hu

Forrás: police.hu

A bűnmegelőzési szakemberek kiemelt feladatként kezelik a lakosság áldozattá válásának megelőzését, ezért február 4. és 6. között a vármegye újabb településein hívták fel figyelmet az online tér veszélyeire, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire és a 112-es segélyhívó szám használatáról is bővebben hallhattak.

A prevenciós munkatársak az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

 Mindig legyen gyanús, ha pénz vagy más értékek átadására, továbbá átutalásra kérik!

 Bankkártya- és személyes adatait semmilyen körülmények között ne adja meg idegeneknek!

 A közösségi oldalakon létrehozott profilokon a lehető legkevesebb információt adja meg magáról; semmilyen formában ne ossza meg például lakcímét, vagyoni vagy éppen egészségügyi helyzetének adatait;

 Ne tegyen közzé magáról vagy ismerőséről, barátairól olyan képeket, amelyekkel méltatlan helyzetbe hozzák saját magukat, vagy ismerőseiket; a személyiségi jogok a neten is élnek.

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, jelentse be azonnal a 112-es segélyhívó számon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában