Vádirat

2024.02.15. 11:00

Kábítószer hatása alatt vezetett egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség tartással elkövetett kábítószer birtoklás bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt vádat emelet azzal a férfival szemben, aki kábítószer hatása alatt vezetett.

Duol.hu

Fotó: Keresztesi Balázs

A vádirat szerint a férfi marihuánát és kokaint szerzett meg és abból fogyasztott is, majd 2022. április 15-én motorkerékpárral közlekedett Balatonfőkajár külterületén, amikor sebességtúllépés miatt a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni. A férfi megpróbált az M7-es autópályán Székesfehérvár irányába elmenekülni, azonban az 56+500 km szelvényben az 57-es számú lehajtónál kisodródott. A balesetet követően a rendőrök a ruházatát és a csomagját átvizsgálták, a táskájából előkerült a korábban megszerzett, de még el nem fogyasztott kábítószer. A fogdába való befogadása során a ruházatából újabb kokain és marihuána került elő.

A férfi úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a vezetési képességére hátrányosan ható kábítószer befolyása alatt állt. 

A férfi ezt követően újabb kábítószereket, marihuánát és kokaint szerzett meg és azokból fogyasztott is, a rendőrök pedig 2022. június 19-én Budapesten ellenőrzés alá vonták, és a férfi gépkocsijából további kábítószerek kerültek lefoglalásra. 

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását, közúti járművezetéstől eltiltást, továbbá pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában