Ügyészségi infó

2024.01.21. 21:00

Világmárkák hamisítványaival kereskedett a kínai férfi

A Szekszárdi Járási Ügyészség három rendbeli, iparjogvédelmi jogok megsértésének üzletszerűen elkövetett bűntette miatt emelt vádat.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A vádirat szerint a 25 éves kínai férfi egy ruházati üzletet vezetett, ahol az értékesítendő áruk beszerzését is végezte — olvasható a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

Üzletében a vádlott 2021. évben több olyan világmárkához köthető, azt utánzó ruházati terméket árult, amelyek illegálisan előállított hamisítványok voltak.

A vádlott által a jogtulajdonosoknak okozott vagyoni hátrány összege három sértett kapcsán meghaladta a 100.000 forintot. A vámhivatal járőrei 2021. május 12-én ellenőrzést tartottak az üzletben és az illegálisan előállított ruházati termékeket lefoglalták.

Gyanúsítotti kihallgatását követően a terhelt a hatóságok számára elérhetetlenné vált, a felkutatása érdekében tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért őt a járási ügyészség távollévő terheltté nyilvánította, és a vádiratban is a vádlott távollétében tartandó tárgyalásra tett indítványt.

A vádlott által megvalósított bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A vádlottal szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás alkalmazását, valamint két sértett vonatkozásában a polgári jogi igényük elbírálását indítványozta a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában