Még mindig akadnak ittas sofőrök

2024.01.17. 07:00

Százhuszonöt esetben intézkedtek, mert nem kapcsolták be a biztonsági övet

Molnár Emese

Forrás: Facebook

Még 2008-ban vezették be hazánkban az úgynevezett zéró toleranciát, onnantól kezdve tilos alkoholfogyasztást követően a volán mögé ülni. Pénzbüntetéssel, vezetéstől való eltiltással is szankcionálják a rendőrök azt, akit ittas vezetésen csípnek. Ettől függetlenül még mindig vannak sofőrök, akiknél bejelez a légalkoholmérő szonda igazoltatás során. Az elmúlt héten például ittasság miatt hét járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások Fejér vármegyében- derül ki a rendőrség összegzőjéből. 

Forrás: Facebook

Mint írják, az év második hetében is fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére, az engedély nélkül, vagy ittasan közlekedők forgalomból történő kiszűrésére és egyéb, a közlekedés biztonságát veszélyeztető szabályszegők elleni fellépésre. Ahogy azt említettük, az akció során ittasság miatt hét járművezetővel szemben büntetőeljárást, három vezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, továbbá három vezetőt közigazgatási bírsággal sújtottak. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök százhuszonöt esetben intézkedtek, a gyermekbiztonsági rendszer használatát két alkalommal nem találták megfelelőnek, és egy motorkerékpárost azért állítottak meg, mert nem viselt bukósisakot. A hét folyamán az egyenruhások a vármegye útjain összesen kilencvenhét járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik a megengedett sebességet túllépve közlekedtek. További ezeregyszáz járművezetőről készített felvételt a traffipax.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, a személysérüléses közlekedési balesetek számának csökkentésére és a baleseti sérülések súlyosságának mérséklésére. Erre tekintettel a jövőben is rendszeresek lesznek a közlekedésrendészeti ellenőrzések a vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában