Katasztrófavédelem

2024.01.05. 10:00

Karácsony már elmúlt, de a tűz veszélye még nem!

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Löffler Péter / DN

Illatos, gyantaszagú, tűlevelei önkéntes akupresszúrát szolgáltatnak a gyanútlan mezítlábas közlekedőknek. Még van a beigliből, még akad egy-két dugi szaloncukor, maradt még csillagszóró is, és vízkereszt előtt még akarunk egy kicsit az ünnepi hangulatból - írta közösségi oldalán a katasztrófavédelem.

DE! (Mert mindig van egy „de”…) Mi azt mondjuk, ne gyújtsd meg az utolsó csillagszórót! Mert leéghet a karácsonyfád. A gyanta bármily illatos is, kiválóan ég. A száraz fenyő szintúgy. Higgy a tűzoltóknak:  a kanapé, a függöny, a szőnyeg, a bútorok, a könyvek szintén kiválóan égnek.

NE KOCKÁZTASS! DE! (Mert ugye mindig van egy „de”…) … ha mégis, bármilyen okból kifolyólag, a képen látható eredményre jutnál, akkor inden létező dolgot húzz ki a konnektorból  az ablakot semmi esetre se nyisd ki!!!! (Tudod, az oxigén táplálja a tüzet!)  Ilyen lángok  mellett már intenzív füst is van, ha végképp nem tudod elfojtani a tüzet (takaróval, vízzel, kézi tűzoltókészülékkel ) azonnal menj ki  a szobából, és csapd be magad mögött az ajtót!

Telefonálj, ha társasházban élsz, kiabálj  a szomszédoknak is, hogy baj van!

Fotó: Mihályka Szabina tűzoltó főhadnagy

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában