Sorra járta a portákat

2023.11.01. 11:00

Egy hónap leforgása alatt 13 balhé

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást annak a sárosdi férfinak az ügyében, aki idén tavasszal, nagyjából egy hónap leforgása alatt 13 rendbeli bűncselekményt követett el a városban.

Duol.hu

Fotó: police.hu

Egy helyi férfi tett feljelentést 2023. május elején ismeretlen tettes ellen, aki városközponthoz közeli ingatlanának udvarára bemászott és a garázsából különféle elektromos gépeket vitt el 135 ezer forint értékben.

Válogatás nélkül elvitt mindent, amit csak talált
Fotó: police.hu

Az esetet követően több feljelentés is érkezett, többnyire kerítésen bemászva, vagy a kerítést kivágva elkövetett lopások miatt. A tolvaj nem volt válogatós, főleg kisgépeket vitt el, de fagyasztott hús, pálinka és egyéb italok, festmények és szemetes kuka is szerepel a listán.

A beszerzett információk alapján egy 52 éves sárosdi férfira terelődött a gyanú, aki idő közben több lakcímen is megfordult, mint ideiglenes lakó. Az átmeneti szállásokon kutatást tartottak a kollégák, ahol lefoglaltak több, feltehetően a bejelentett lopásokból származó tárgyat.

A férfit több ízben kihallgatták, nyolc esetben lopás bűntette, egy esetben lopás vétsége, míg négy esetben magánlaksértés bűntette szerepelt a gyanúsításban. A sértetteknek a lopásokkal közel másfél millió forint kárt okozott, ennek egy része lefoglalással megtérült. A tolvajt őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatta, jelenleg is börtönben van.

Az ügy vizsgálatát a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték. Az iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában