Indítvány

2023.08.06. 08:00

Kábítószerrel kereskedett egy tibeti férfi az egyik Fejér vármegyei fesztiválon

A Fejér Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a tibeti férfinak a letartóztatását, aki 2023. augusztus 1-jén egy Fejér vármegyei fesztiválon kábítószerrel kereskedett.

Duol.hu

Amfetamint és marihuánát találtak a rendőrök a két gyöngyösi férfinál

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi a fesztiválon, angol nyelven a civil ruhás rendőröknek kábítószert kínált eladásra. A ruházat és csomag átvizsgálása során az övtáskájából különféle előre porciózott kábítószerek, így ketamin és marihuána került elő, illetve a nyomozó hatóság további kábítószert foglalt le tőle.

A férfi a fesztivál miatt érkezett Magyarországra, francia lakcímmel rendelkezik, az országban nincs tartózkodási helye, valamint legális jövedelemforrása.

Mindezekre, valamint az elkövetett cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 évtől 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés –,  megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés a fellebbezésére tekintettel nem végleges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában