Személyi sérülés nem történt

2023.08.02. 17:00

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron

Duol.hu

Szén-monoxid érzékelő illusztráció

Fotó: Andrey_Popov

Egy társasházi lakásban az átfolyós vízmelegítő működése közben keletkezett szén-monoxid augusztus 1-jén Székesfehérváron. A Honvéd utcai lakás fürdőszobájában a szén-monoxid-érzékelő jelzése figyelmeztette a lakókat a mérgező gáz veszélyére. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóinak műszeres mérései a lakás átszellőztetése és a nyílt égésterű gázkészülék ismételt bekapcsolása után is kimutatták a szén-monoxidot. A katasztrófavédelem értesítette a gázszolgáltatót, amelynek szakembere a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt.

Sokan a fűtési szezonhoz kötik a mérgező gáz kialakulását, holott több háztartásban egész évben gázüzemű, fali vízmelegítővel, kazánnal állítják elő a meleg vizet, így a szén-monoxid-mérgezés veszélye ezekben a lakásokban egész évben fenyeget. Ezért megfelelő levegő-utánpótlás biztosítása és a gázkészülék rendszeres ellenőriztetése, karbantartása mellett nagyon fontos egy megbízható szén-monoxid-érzékelő alkalmazása.

https://katasztrofavedelem.hu/33883/szen-monoxid-erzekelok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában