Bűnismétlés

2023.04.14. 13:09

Kifosztotta az idős férfit egy nő

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki 2023 februárjában lopást, majd áprilisában pedig kifosztást követett el.

A rendőrségi nyomozás adatai szerint a nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február közepén, Székesfehérváron a Piac tér közelében kihasználva az arra járó sértett figyelmetlenségét, eltulajdonította a pénztárcáját, személyes okmányait, bankkártyáját illetőleg készpénzét.

Ezt követően a gyanúsított 2023. április 11-én, Székesfehérváron egy 89 éves férfi sérelmére követett el bűncselekményt, eltulajdonítva a mobiltelefonját és készpénzét kihasználva, hogy a sértett idős koránál fogva a bűncselekmény felismerésére, elhárítására korlátozottan képes.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, figyelemmel azonban arra, hogy büntetett előéletű és jelenleg is vagyon elleni bűncselekmények miatt eljárás van ellene folyamatban, továbbá munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, az ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában