Letartóztatás

2023.03.06. 09:00

Többször eltiltották, mégis a volán mögé ült

DH

Az ítélet kihirdetése után két órával már ismét vezetett Fotó: Pixabay

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség a múlt héten két alkalommal is bíróság elé állította azt a férfit, akit február közepén a Dunaújvárosi Járásbíróság eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt 1 év börtönre ítélt – tájékoztatta lapunkat dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfit 2022 szeptemberében tiltották el jogerősen a járművezetéstől, ennek ellenére 2023 február közepén két alkalommal is volán mögé ült az eltiltás hatálya alatt, amiért őt a Dunaújvárosi Járásbíróság 1 év börtönre ítélte.

Ezt követően a férfi 2023. február 27-én, a múlt héten hétfőn délután ismét gépkocsiba ült, és azzal otthonából Dunaújvárosba ment. 

Az esti órákban azonban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták majd őrizetbe is vették. 

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség március 2-án, a múlt héten csütörtökön a férfit bíróság elé állította, a bíróság pedig 1 év 6 hónap börtönre ítélte, és újra eltiltotta a járművezetéstől. 

Két óra sem telt el az ítélethirdetés után, és ismét vezetett

A férfinek azonban még a történtek sem szegték kedvét. Újfent úgy döntött, sofőrként ül személygépjárműbe. 

A fent említett ítélet kihirdetése után mintegy két órával azonban a férfit újra elfogták, amint – az eltiltás hatálya alatt – gépkocsit vezet. 
A rendőrség a férfit ezúttal is őrizetbe vette. 

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség pedig március 3-án, a múlt héten pénteken – a hét során immáron második alkalommal – ismét bíróság elé állította. 
A bíróság ezúttal is végrehajtandó börtönre ítélte a vádlottat, valamint újra eltiltotta a járművezetéstől, a sorozatos elkövetésre és a bűnismétlés fokozott veszélyére figyelemmel azonban ezúttal már elrendelte a férfi letartóztatását is. 

A döntéssel szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában