Micsoda tett

2022.09.16. 07:00

Többször szúrta meg a sértettet

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Főügyészség a Székesfehérvári Törvényszék minősített emberölés bűntette miatt meghozott ítélete ellen súlyosításért fellebbezett, tájékoztatta lapunkat a főügyészség.

DH

A vádirat szerint a terhelt az anyja és a sértett által kötött tartási szerződés alapján lakott a sértett házában. A vádlott és a férfi között gyakoriak voltak a tartásból eredő viták. A férfi tudta, hogy a sértett halála esetén a ház az anyjáé lesz. A terhelt 2021. október 17-én reggeltől italozott a helyi büfében, és elhatározta, hogy megöli a sértettet. A vádlott a sértett hívására hazament, ahol egy kilenccentis késsel többször megszúrta a férfit a fején, a mellkasán és a hasán, majd értesítette a mentőszolgálatot. A szúrások következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül elhunyt. 
A bíróság a terheltet 16 év és 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. 
Az ügyész az ítélet ellen további minősítő körülmény megállapítása, valamint hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában