Kényszergyógykezelés

2022.02.08. 21:00

Ítélet született a kettős emberölési ügy elkövetőjével szemben

A Székesfehérvári Törvényszék a Fejér Megyei Főügyészség vádirata alapján ma ítéletet hirdetett az emberölés bűntettével vádolt férfi ügyében, aki 2021. március 7-én két idős személyt ölt meg az otthonukban egy Fejér megyei településen.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a gondnokság alatt álló férfi éjjel a két idős sértett ingatlanára bejutott, a füstölőkamra lakatját lefeszítette és magához vette a helyiségben tárolt füstöltárut, azonban a cselekménye során az ingatlan lakói megzavarták. A terhelt ekkor az élelmiszer megtartása érdekében a 81 és 73 éves sértettet a nála lévő 13,5 pengehosszúságú késsel többször megszúrta. A sértettek a szúrások következtében fellépő vérveszteség miatt rövid időn belül a helyszínen elhunytak. A férfi a holttesteket az udvaron lévő vízaknába rejtette. 

Az ügyészség vádiratában a terhelt büntethetőséget kizáró kóros elmeállapotára tekintettel vád alóli felmentését, kényszergyógykezelés elrendelését, valamint előzetes kényszergyógykezelése fenntartását indítványozta. 

A Székesfehérvári Törvényszék a mai napon kihirdetett ítéletében vád szerinti döntést hozott, a férfit a vád alól felmentette és kényszergyógykezelését rendelte el az előzetes kényszergyógykezelés fenntartása mellett. 

A rendőrség videot tartalmazó közleménye itt érhető el: 

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/orizetben-a-kislangi-kettos-gyilkossag-elkovetoje#7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában