gyorsított eljárás

2021.11.22. 15:00

Embercsempészeket állított bíróság elé az ügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség három külföldi férfit állított bíróság elé többszörösen minősített embercsempészés bűntette miatt.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: illusztráció

Két román férfi ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy pénzért szír bevándorlókat fuvaroz át Magyarország területén, hogy ezzel segítséget nyújtson nyugat-európai úticéljuk eléréséhez.

A férfiak 2021. augusztus 18-án a magyar-szerb határ környékén 24 szír állampolgárt vettek fel kisteherautójukba.

A 22 éves albán férfi német rendszámú tehergépkocsijával 2021. október 20-án ugyancsak a magyar-szerb határ környékéről indult el 26 szír bevándorlóval, hogy őket pénzért Hollandiába szállítsa.

Az 50 éves román férfit és 59 éves társát az M6 autópályán, míg az albán embercsempészt Kápolnásnyéken vonták ellenőrzés alá a rendőrök.

Az embercsempészek tette lelepleződött, őrizetbe vételüket követően a bíróság az ügyészség indítványa alapján letartóztatásba helyezte őket.

A Székesfehérvári Járásbíróság a napokban a férfiakat gyorsított eljárásban az ügyészi indítvánnyal egyezően felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és kiutasította az országból.

A bíróság mindhárom elkövető esetében a szabadságvesztés tartamát két évben határozta meg, és annak végrehajtását öt évi próbaidőre függesztette fel, míg a kiutasítás tartamát négy évben állapította meg.

A rendőrség képfelvételt is tartalmazó közleményei itt érhetők el:

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában