hasznos tanácsok

2021.07.28. 09:00

Rendőrségi felhívás a hőségriadó idejére

A járművezetők a hőségben jellemzően kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, nem veszik észre a közúti jelzéseket, vagy későn reagálnak a kialakult közlekedési szituációra, esetleg veszélyhelyzetre.

Brousil Csaba

20200902 Budapest Fővárosi forgalom fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbiakat javasolja ebben a hőségben a balesetek elkerülése érdekében. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban – ha teheti – lehetőleg ne induljon útnak. Ha erre nincs lehetőség, akkor kerülje a hosszabb autózást, valamint előre tervezze meg az útvonalat.

Az extrém meleg kihatással van a járművezetésre is Fotó: HZ/MN

Mindig kipihenten üljenek a kormány mögé, és soha ne vezessenek fáradtan, vagy szeszes ital fogyasztását követően! Fogyasszanak az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen önöknél ivóvíz. Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, óvatosabban, számítva az ilyenkor természetes koncentráció- és reflexcsökkenésre! Haladásuk során pedig tartsanak nagyobb követési távolságot – adta hírül a police.hu portál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában