helyi és városkörnyéki kitüntetettekkel

2020.03.03. 09:30

Ünnepség a nemzetközi polgári védelmi napon

Állománygyűlésen emlékezett meg a polgári védelem munkájáról a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március másodikán Székesfehérváron.

FMKI

Az ünnepségen a polgári védelmi területen hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységükért többen a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának elismerését vehették át.

A nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából Rabóczki Zsolt tűzoltó százados mondott ünnepi köszöntőt, amelyben felidézte az elmúlt hónapokban Ausztráliát sújtó tűzvészt, majd a heves esőzést követő áradást. Beszédében a nemzetközi összefogásra, a hivatásos szervek együttműködésének és az önkéntesek szerepvállalásának fontosságára hívta fel a figyelmet, amely mind-mind elengedhetetlen egy-egy hasonló természeti katasztrófa kezeléséhez, a helyreállításhoz, mely feladatokban a polgári védelemi szervezetrendszernek is kulcsszerepe van.

Fotók: katasztrófavédelem

A múltba visszatekintve a százados kiemelte: a Nemzetközi Polgári Védelmi Világszervezet 1972. március 1-jén alakult meg. Erre emlékezve 1992-ben határoztak a polgári védelem világnapjának megrendezéséről. Mint fogalmazott: hazánkat az elmúlt hónapokban szerencsére elkerülték a jelentősebb természeti csapások, ipari katasztrófák, ami részben az ország földrajzi elhelyezkedésének, részben a tudatos megelőzési tevékenységnek tulajdonítható. Ez az időszak lehetőséget biztosított a szakterületek, többek között a polgári védelem részére is a felkészülésre, a rendelkezésre álló adatok pontosítására, a mozgósítható erők, eszközök felmérésére és a tervdokumentációk naprakészen tartására. Társadalmi együttműködés nélkül azonban nehéz hosszú távú eredményeket elérni, a megelőzés terén kiemelten fontos az állampolgárok tudatos felelősségvállalása.

A nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Rimán Bélának, a Fejér Önkéntes Mentőcsoport egészségügyi komponensvezetőjének, aki az elismerést az országos ünnepségen vette át március 2-án Budapesten.

Fotó:katasztrófavédelem

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlésén a nemzetközi polgári védelmi nap alkalmából Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató a polgári védelem területén hosszú időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesítette Becze Gábor nagyvenyimi pedagógust, Berki Józsefnét, kislángi igazgatási előadót, Buda Gabriellát, Martonvásári közbiztonsági referensét, Dosztály Csabát, Zámoly jegyzőjét, Farkas-Bozsik Annamáriát, Csákvár közbiztonsági referensét, Jakab Imrét, Felcsút közbiztonsági referensét, Kovács Ritát, Kajászó közbiztonsági referensét, Lingliné Hadlaczki Lillát, Sukoró közbiztonsági referensét, Pogány Sándornét, Sáregres közbiztonsági referensét, Rontóné Pálfi Andreát, Magyaralmás közbiztonsági referensét, Salpauerné Varga Évát, dunaújvárosi polgárőrt, Szabóné Morva Évát, Cece közbiztonsági referensét, Szalmási Korinát, Iszkaszentgyörgy közbiztonsági referensét, Varga Eleonórát, Magyaralmás leköszönt polgármesterét és Vida Krisztinát, székesfehérvári igazgatási szakügyintézőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában