hogy hazataláljanak

2018.05.28. 16:00

Ezer lámpás az eltűnt gyermekekért Dunaújvárosban is – videóval

Idén nyolcadik alkalommal tartották meg az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan az Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű országos rendezvénysorozat, melynek részeként figyelemfelkeltő programokkal várták az érdeklődőket a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei Székesfehérváron és Dunaújvárosban.

police.hu

A rendezvény célja, hogy felhívja a társadalom, illetve a családok figyelmét a kiskorúak és a fiatalkorúak eltűnésének okaira és veszélyeire. Az eseményre kilátogatók találkozhattak a Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársaival, akiktől bűn- és baleset-megelőzési célú felvilágosítást és tájékoztatást kaphattak.

A gyermekeknek lehetőségük volt közelebbről is megismerni és felpróbálni a rendőrség szolgálati felszereléseit, emellett a kisgyermekeket érdekes baleset-megelőzési foglalkoztató feladatlapok és ügyességi feladványok várták, a nagyobbak pedig bűnmegelőzési kvíz kitöltésével tesztelhették tudásukat. A kampány minden érintett helyszínen koncerttel, illetve a rendezvény védjegyévé vált világító léggömbök magasba bocsátásával zárult, ezzel is jelezve, hogy minden eltűnt gyermeket hazavárnak.

Vezető képünk és a videó:police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában