Dió nagyságú

2023.07.10. 21:47

Székesfehérvárt elverte a jégeső - frissítve dunaújvárosi videóval

Társoldalunk a feol.hu szerint pingponglabda méretű jegek hulltak alá az égből. Hirtelen és gyorsan söpört végig a megyeszékhelyen a vihar, ami nem csak esőt, intenzív villámlást, éji sötétséget, de nagyméretű jégdarabokat is hozott magával.

Duol.hu

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Frissítés: 
Dunaújvárosban is volt káresemény. A Martinovics utca utca mögötti területen, a víztorony kereszteződésénél egy fát rongált meg a vihar. Úgy értesültünk, hogy egy autó parkolt a fa alatt. A katasztrófavédelem munkatársai láncfűrésszel vágták a sérült ágakat. Erről készített videót egy olvasónk.

 

Fotó: olvasói fotó

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalán szép kis "jószágnak" titulálta az először a Balatonnál vendégeskedő vihart, ami veszedelmesen érkezett meg ezután a Velencei-tó és Székesfehérvár környékére, 20 óra után. Az égi játék ugyan csak pár percig tartott, de hogy mekkora károkat okozott, azt még csak most mérik fel a szakemberek, a tűzoltók - írja Horváth-Buthy Lilla.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Tudósítónk szerint sok nagyméretű fa hasadt szét a belvárosban is, olyan is van, ami komplett utcát zár ki a vérkeringésből, ilyen a Malom utca például. A videón látszik, hogy az autósoknak kerülniük kell, mert a kereszteződést vágta el a kiszakadt fa. Természetesen a káresetet a feol.hu munkatársa is jelentette, de rengeteg helyszínen kell most helytállniuk a katasztrófavédelem munkatársainak, amit az egész városban kánonban zengő szirénaszó is jelez.  

Hogy pontosan hol és milyen károkat számolnak fel, arról természetesen megkérdezzük a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, s válaszával frissítjük majd cikkünket.

forrás: feol.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában