mezőföldi meteo

2020.04.14. 07:30

Nem tart soká a lehűlés

Markáns hidegfront vonul át fölöttünk zivatarokkal, erős lehűléssel, viharos széllel.

duol.hu

Fotó: pixabay

Az előrejelzések szerint kedden erős hidegfronti hatás várható. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak. Az arra érzékenyeknél egyre erősödő görcsös fejfájás alakulhat ki. A szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra is számítani kell.

Kedden reggel több helyen lehet eső, zápor, majd délelőtt csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Délután a megnövekvő gomolyfelhőkből inkább csak keleten fordul elő futó zápor. Estére mérséklődik az erős, olykor viharos északnyugati szél. Erős hidegfronti hatás érvényesül. Délután 9 és 14°C között alakul a hőmérséklet.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk. A néha megnövekvő felhőkből nem alakul ki csapadék. A nyugati, délnyugati szél megélénkülhet. Reggel -1, délután 14 fok körüli értékeket mérhetünk. Csütörtökön csak fátyolfelhők zavarják a kellemes áprilisi napsütést, nem lesz eső. Erősödik a nappali felmelegedés: délután már 21-22 fok várható.

forrás: koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában