Gazdaság

2022.10.04. 08:00

Rezsikihívás megoldása: hogyan és miből?

Az energiaárak drasztikus emelkedése miatt fontos, hogy az energiafogyasztás csökkentésének lehetőségeit, az energetikai beruházásokhoz igénybe vehető támogatási és finanszírozási lehetőségeket megismerjük.

KK

Energiaválság

Rezsikihívás megoldása: hogyan és miből? címmel tart tájékoztató rendezvényt október 5-én, szerdán, 13 órától a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (Latinovits Zoltán utca 10.). A program moderátora Török Zoltán energetikai szakértő. Fókuszban az energiahatékonyság címmel tart előadást Simon István energiahatékonysági tanácsadó (Energymarket24 Kft.) az energetikai beruházások végrehajtásáról, ezáltal energiacsökkenés eléréséről, az EKR és TAO kedvezmény igénybevételéről, az energiabeszerzés optimalizálásáról. 

Fókuszban az energiahatékonyság Fotó: DKIK

A városi kamara Széchenyi Kártya ügyintézője, Némethné Suplicz Orsolya a program új, MAX elnevezésű hiteltermékeiről tart majd tájékoztatót. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a helyi kamara honlapján tud megtenni (dkik.hu). A területi kereskedelmi és iparkamarák, így a dunaújvárosi is fontos feladatának tekinti, hogy a kialakult helyzetben információkkal segítse a térségben működő vállalkozásokat. Emellett a kamarák részt vesznek egy kutatás lebonyolításában, amelynek célja, hogy rövid és hosszú távú javaslatok kerüljenek megfogalmazásra, amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak, és támogatni tudják döntés-előkészítő javaslatainkkal a kormány munkáját. A kapcsolódó kérdőív a városi kamara honlapján érhető el, remélik, minél több helyi vállalkozás véleménye, tapasztalata jelenik majd meg az október 5-éig kitölthető kérdőív adatai között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!