Erőműbővítés

2022.01.09. 08:00

Süli János Paksról koordinálhatja az építkezést

teol.hu

20201215_Szekszárd_Süli János a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter_Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

„Sosem csak az ötletek és a szavak embere voltam – tenni is akartam!” írta közösségi oldalán Süli János. A paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter legújabb posztjában úgy fogalmazott, 2022 fontos év lesz Paks II. szempontjából, hiszen a munka egyre inkább az operatív szakaszába ér.

 

Mivel miniszterként nem csak a tervezésért, de a munka felügyeletéért is felelősséggel tartozik, ezért a most átadott épület – a Miniszterelnökség paksi „főhadiszállása” – nagy segítség lesz Süli János számára, aki így az események fő színteréről koordinálhatja Magyarország egyik legfontosabb projektjének folyamatait.

Süli János a Miniszterelnökség új paksi épülete előtt (Forrás: FB/Süli János)

„Az erőmű az egész országnak fontos, de nekünk, Tolna megyében élőknek a legfontosabb, hiszen már a sokadik generáció kezdi meg ezen a területen a karrierjét” – tette hozzá a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!