Teljesítménytúra

2024.02.28. 11:00

Húsz kilométeren át gyalogoltak a gimisek

Minden év februárjának utolsó szombatján rendezi meg a Dunán innen-Dunán túl elnevezésű teljesítménytúrát a Pentele Természetjáró Egyesület.

Molnár Emese

Idén február 24-én tartották ezt a közösségi programot, amely az Észak - Dunántúli Kupa és a Cartographia Kupa teljesítménytúra-sorozatok részét is képezte. A kiinduló állomás a Római körúton lévő Szent Pantaleimon Görögkatolikus Általános Iskola volt. Innen mehettek tovább a résztvevők az általuk választott túrára, 8, 15, 20, 30, illetve 50 kilométeres távokra. 

A Széchenyi István Gimnázium csapata a 20 kilométeres útvonalat választotta, amelynek során érintették Kulcsot és Rácalmást is, valamint csodás hóvirágmezőn is áthaladtak. 

A Pentele Természetjáró Egyesület következő programja március 15-én lesz. Nemzeti ünnepünk alkalmából és Petőfi Sándor emléke előtt tisztelegve a Márciusi ifjak elnevezést kapta ez a túra, amely Dunavecséről, a Sarki Csárdától fog indulni. A résztvevők 10 és 25 kilométeres távok közül választhatnak, a nevezési díj pedig egy adag babgulyást is magába foglal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában