Helyzetjelentés

2024.01.08. 14:37

Gurisatti Gréta szemsérülése után édesapja beszélt lapunknak az állapotáról

Vasárnap este a horvátok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen szerzett szemsérülése után kórházba került a magyar női vízilabda-válogatott kiválósága, Gurisatti Gréta. Hétfőn édesapja, Gurisatti Gyula számolt be lapunknak a legfrisebb fejleményekről, aki Hollandiában a helyszínen szurkol a csapatnak.

Gallai Péter

Gurisatti Gréta először nagyon megijedt, de hétfőre már javult az állapota. A végleges diagnózist egy szemspecialista mondja majd ki, illetve azt, mikor mehet újra vízbe

Forrás: MVLSZ/ Kovács Anikó

Az esti, fölényes magyar siker - 17-2 az utolsó csoportmérkőzésen - vezéráldozatokkal járt. Magyari kapust fejbe dobták, ezért le kellett cserélni, de még rosszabbul járt a dunaújvárosi, jelenleg a Fradiban játszó Gurisatti Gréta, akinek a szeme sérült meg a mérkőzés elején, azonnal kiúszott a medencéből, majd este kórházba szállították kivizsgálásra. Mihók Attila társ szövetségi kapitány tegnap azt mondta, elsőre nem nézett ki jól a sérülés. 

Aztán az elsődleges vizsgálatok után kiderült, szerencsére műtétre nincsen szükség - ezt már Gréta édesapja, Gurisatti Gyula mondta el nekünk hétfőn, amikor lánya hogyléte felől érdeklődtünk.

- Amikor visszatért a kórházból, éjfél után átmentünk hozzá a feleségemmel a szállodájukba, mert mi is kint vagyunk Hollandiában, hogy végig szurkoljunk a csapatnak. Gréta azt mondta, nem tudja miként történt a sérülés, de szerintem lehet egy könyökös volt, mert a feje is fájt. 

Miután megtörtént az eset, nagyon megijedt, mert semmit nem látott az érintett, bevérzett szemére, ami később javult, de akkor is fekete foltok voltak előtte.

A kórházban kapott fájdalomcsillapítót és egy kötést rá, illetve csináltak szemfestést is, ami után kiderült, műteni szerencsére nem kell, olyan probléma nincsen. Azt gondolom, az is segíthetett az esetnél, hogy bent volt a kontaktlencséje, ami kicsit védte a szem felszínét. 

Hétfő délelőttre hál' istennek lejjebb ment a duzzanat, nemrégen beszéltünk vele, de azon a részen, ahol bevérzett, még homályosabban lát.

 - foglalta össze a történteket és a friss fejleményeket lapunknak Gurisatti Gyula. 

Szerinte a lányát kemény fából faragták és pozitívan áll a dolgokhoz, így inkább amiatt szomorú, hogy nem segíthet a csapatnak, de bíznak benne, hogy az Eb-n még játszhat, akár már kedden az olaszok elleni nagyon fontos negyeddöntőben. 

Az azonban, hogy mikor térhet vissza, hétfőn délután derül ki, amikor egy specialista fogja megvizsgálni, ezt követően állapítja meg a végleges diagnózis, illetve az, hogy mikor mehet legközelebb vízbe.

A beszélgetés során kíváncsiak voltunk, miként vélekedik eddig a csapat szerepléséről. - Mint "lelátói szakértő", azt látom, azért fáradnak a csapatok, Mihók Attila pedig arra fektette a hangsúlyt, hogy fizikálisan kemények és jók legyenek a játékosai. Bízom abban, hogy a csehek elleni, hétfő esti kötelezőt követően az olaszokat is legyőzi a válogatott, képesek rá. Utána pedig bárki jön, felszívják magukat. Egyébként ami a hollandok elleni csoportmeccsen volt, az botrány, majdnem sírtam dühömben. A nagy kivetítőn láttuk kikockázva azt is, hogy a labda nem ment át teljes terjdelemében a gólvonalon, ennek ellenére a videóbírózás után megadták, az utána szerzett mi gólunkat meg elvették, így 11-10 helyett 12-9 lett az utolsó negyedben. Egyébként mindig úgy szokott lenni, hogy nem a csoportmeccsek a legfontosabbak, hanem az egyenes kieséses szakaszra hegyezik ki magukat. 

Amit láttam eddig, szerintem az olaszok verhetőek, sok hibával vízilabdáztak, szóval okkal bizakodhatunk, meg abban, Grétára is számíthat a csapat. Remélem a próféta szólt belőlem

 - zárta gondolatatit Gurisatti Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában