Torna

2024.01.29. 18:00

Czifra Bettina Lili élete legnagyobb versenyére készül

Még nem járt Párizsban, régi vágya volt, hogy eljusson oda. Czifra Bettina Lili olimpikonként lehet ott a francia fővárosban, ugyanis a tavalyi vb-n kvótát szerzett, így élete legnagyobb versenyére készül.

Duol.hu

Czifra Bettina Lili

Fotó: MATSZ/Freschli József

Eseménydús és sikeres év volt a tavalyi. Első éves felnőttként a nálam tapasztaltabb tornászokat felvonultató mezőnyben kellett megállnom a helyemet. Azt hiszem eredményes volt a bemutatkozásom mind az országos bajnokságon, és a nemzetközi versenyeken is. A tavalyi év sikereit a világbajnokságon elért eredmény koronázta meg, hiszen Antwerpenben legjobb magyarként névre szóló kvótát szereztem az olimpiára.

– mondta a fiatal tehetség.

Czifra Bettina Lili reméli, hogy a kemény munkának meglesz az eredménye, és a nyári olimpiáig is fejlődhet.

Sok mindenben kell előre lépnem. Mivel egy kicsit későn, 9 éves koromban kezdtem a tornát, úgy érzem, még van mit behozni a nemzetközi mezőnyhöz képest

– tette hozzá, egyben beszámolt arról, hogy napi két edzése van hétköznaponként, a szombati napokon egyszer megy le a terembe, míg a vasárnapok a regenerációé.

A nőknél Czifra Bettina Lilin kívül Bácskay Csenge szerzett olimpiai kvótát, és van egy nem névre szóló indulási jog. A férfiaknál eddig Mészáros Krisztofer harcolta ki, hogy ott legyen a párizsi játékokon.

Az idei nyári olimpiát július 26. és augusztus 11. között rendezik meg Párizsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában