A 2023-as év cikkeiből szemezgetünk

2023.12.27. 15:00

Rosta Miklós a dunaújvárosi férfikézilabdázás legendás alakja

Az év vége felé közeledve, az ünnep alatt sorozatot indítunk portálunkon, amiben szemezgetünk 2023-ban korábban megjelent cikkeink közül. Nem csak a legnépszerűbbek közül válogattunk, hanem érdekes, Dunaújvárosban nagy érdeklődésre számot tartó témák, események, emberi sorsok, sikerek vagy éppen megindító történetek is vannak közöttük. Olvassák ezeket újra egy csésze forró kávé, tea, vagy akár egy kiváló forralt bor társaságában!

Agárdy Csaba

Rosta Miklós a dunaújvárosi férfikézilabdázás egyik legnagyobb alakja, mondhatjuk legendája. A Dunaferr SE aranykorszakának volt az egyik emblematikus játékosa. Győrből költözött Dunaújvárosba, ahol tizenhárom évet töltött el. 1997-ben került a 129-szeres válogatott beállós a Dunaferrhez, amellyel 2000-ben bajnoki címet szerzett. De az eredménylistájához tartozik két bajnoki ezüst- és nyolc bronzérem, valamint egy EHF Kupa-döntő és elődöntő – mind-mind a Dunaferrel. A válogatottal az 1997-es világbajnokságon negyedik, 2003-ban pedig hatodik lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában