Összekapcsolódik eredmény és siker

2023.12.25. 19:00

Különösen értékes ez az teljesítmény a mindennapi nehézségek tükrében

A labdajátékok közül elvitathatatlanul a futball a legnépszerűbb, a legnagyobb tömegeket megmozgató sportág. Nem csoda hát, ha a baracsi focisták évzáró rendezvényére több, mint százan jöttek el. Természetesen lapunk is ott volt, hogy lássuk, milyen eredményekkel búcsúztatták a 2023-as esztendőt.

Horváth László

A tavaszra a dobogót is megcélozhatják a baracsi női futballcsapat tagjai

Fotó: Horváth László

A számok tükrében igen jó, és a jövő szempontjából biztató helyeken találhatjuk mind a férfi, mind a női focicsapatot. Előbbi, a Fejér vármegyei bajnokság déli II. osztályában játszó együttes az őszi fordulók után egy helyet javított a tabellán a tavaszi, előző idényt záró harmadikhoz képest. Öt ponttal van csak lemaradva a harminckét pontos, élen álló Adonytól, így a bajnokság végére szoros csata várható az elsőségért. A számok tükrében a tizenkét mérkőzésből nyolc győzelem, három döntetlen, egyvereség, 33 lőtt gól, 17 kapott találat és 27 pont áll a társaság neve után. 

Ennél már csak az U19-es korosztály őszi sikere fényesebb, akik három pont előnnyel vezetik a tabellát, vereség nélkül. A nyolc mérkőzésből hét győzelem, egy döntetlen, 54 rúgott, 11 kapott gól mellett 22 pont a listán látható eredmény. Az U15-ös korcsoportban harmadik helyen található a Baracs, és jól szerepelnek a sokkal fiatalabbak is a Bozsik tornán. 

A fiatalok után nézzük az öregfiúkat, akik a keleti csoportban húznak focicipőt, nem is akármilyen eredménnyel. Baracs veteránjai a 11 csapatot összefogó mezőnyben a harmadik helyen végzetek az ősz folyamán. A listán tíz mérkőzéssel a hátuk mögött hét győzelem, egy döntetlen, két vereség, 44 lőtt gól, 11 kapott találat és 22 pont az eddigi gyűjtemény.

Kevés egyesület rendelkezik olyan különleges csapattal, amelyik a női futball korosztályaiban próbál minél jobb szereplést elérni.

 Baracs abban a szerencsés helyzetben van, hogy remek gárdát tudhat maga mellett. A sok éves múltra visszatekintő és korábban sok bajnoki sikert elérő női alakulat is büszkeségre ad okot. Jelenleg a Fejér vármegyei felnőtt bajnokság nyolc csapatos mezőnyében a negyedik helyen állnak a baracsi lányok. A szezon félidejében a hét találkozón négy győzelem, egy döntetlen, két vereség, 19 lőtt, 12 kapott gól és 13 pont a lányok teljesítménye. A szintén 13 pontos és csak gólkülönbséggel előrébb lévő Enyinget a tavasszal megszorongathatják, és még a dobogó harmadik fokára is felléphetnek.

Visszatérve a naptári évet záró eseményre, Fehérvári József a Baracs SE elnöke a köszöntőjében elmondta, méltán van oka büszkeségre minden baracsi játékosnak, hiszen az elért eredmények nem születnek maguktól. 

Fehérvári József a Baracsi Sportegyesület elnöke elismeréssel szólt a csapatok őszi teljesítményéről
Fotó: Horváth László

– A közös siker kovácsai a sportolók, az edzők és a támogatók. 

Különösen értékes ez az eredmény a mindennapi nehézségek tükrében, mert a sportoláshoz nem egyszerű a mai gazdasági környezetben előteremteni az anyagi feltételeket.

– mondta.
A csapatok értékelésében elhangzott a felnőttek és a fiatalok dobogós helyezése. Kiemelést kapott a tavaszi Fejér vármegyei kupa döntős szereplése, az öregfiúk példamutató magatartása, az utánpótlásnevelés eredményessége és fontossága, valamint értékelték az egyéni teljesítményeket is. 

Fotó: Horváth László

A rendezvényen köszöntőt mondott várai Róbert Baracs polgármestere is. Beszédében hallhattuk, hogy a működtetéshez szükséges háttérmunka sem elhanyagolható az összegzésnél, köszönet érte. 

A csapatok teljesítményétől függetlenül az önkormányzat továbbra is támogatni fogja a baracsi futballt. A mozgással és a társasági szocializálódással csak nyerhet a helyi közösség.

A legjobbak elismerést vehettek át, köztük Badi Kristóf is Várai Róbert polgármestertől
Fotó: Horváth László

A köszöntőket követően elismeréseket vehettek át sportolók, továbbá a támogatók. A lányoknál Éliás-Csőke Nikolett, Rauf Patrícia, a felnőtteknél Badi Kristóf és Hepp Miklós, az öregfiúknál Salamon Miklós és Suplicz János, a fiataloknál Makó Nándor és Novoth Szabolcs vehetett át díjat. A támogatók közül A Baracs Repülő Kft. képviseletében Mihalcsek Noéminek, a hangosítás terén Macák Jánosnak és Horváth Attilának köszönték meg a segítséget. A hivatalos percek után a rendezvény vacsorával, valamint zenés táncos bulival zárult.

i

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában