Verseny hirdetett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

2023.10.24. 08:00

Iskolai osztálykirándulást is nyerhetnek, ha ismerik az egészséges étkezés alapjait

Több mint 2400 általános iskolába érkezett felhívás a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségétől, hogy hatodikos-hetedikes diákjaik induljanak el a szervezet által meghirdetett tudáspróbán az egészséges táplálkozás témájában.

Duol.hu

A téma az egészséges táplálkozás, a tét egy osztálykirándulás és sportszer-utalványok

Fotó: Shutterstock

Az ország szinte valamennyi általános iskolájába, összesen 2427 oktatási intézménybe küldte el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) a felhívását, hogy vegyenek részt a szakmai szövetség tudáspróbáján, mely az Auchan Alapítvánnyal való együttműködésben valósul meg, írja a feol.hu. Hatodikos és hetedikes diákokból álló három fős csapatok nevezését várják, akiknek november 6-ig egy 20 kérdésből álló online tesztsort kell kitölteniük az egészséges táplálkozásról. Ebben nagy segítségükre lesz, ha ismerik, vagy legalább most behatóan tanulmányozzák az érvényben lévő hazai táplálkozási ajánlást, a 2016-ban kiadott Okostányért, amelynek gyerekekre szabott verziója egy évvel később jelent meg. 

Az októberi online fordulóban résztvevő diákcsapatok között három, egyenként 150 ezer forint értékű osztálykirándulást sorsolnak ki. Az online tudáspróbán legjobban teljesítők közül kerülnek ki a döntősök – minden vármegyéből 1-1 hatodikos és 1-1 hetedikes csapat – akik a november 18-i budapesti döntőn már személyesen mérhetik össze tudásukat egy húsz állomásból álló akadálypályán. A győztesek értékes sportszer-utalvánnyal lesznek gazdagabbak.

A tudáspróbán a www.okostanyeragyselejtezo.hu oldalon, regisztrációt követően lehet részt venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában