Gólyanap

2023.09.01. 08:00

Tanárkeresés, műhelytitkok és ügyességi kihívások

Az ismerkedés és a közösségépítés jegyében szervezte meg a Lorántffy Zsuzsanna Technikum a már hagyományos gólyanapot.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az a szokás, hogy a főszervezést a tizedikes osztályok vállalják fel, de természetesen a tanári kar és a felsőbb éves tanulók is kiveszik részüket a programból. Idén Bozsó Krisztina Zsanett és Pribitekné Pirgi Bernadett osztályfőnökök vezetésével készültek feladatokkal az új diákoknak.

A gólyanap elején Marczona Tamás, a Lorántffy igazgatója köszöntötte a fiatalokat. Négy kilencedikes osztállyal indítják a tanévet (ebből három technikumi, egy pedig szakközépiskolai). Mint azt Bozsó Krisztina Zsanett elmondta, szinte teljes létszámban érkeztek az osztályok a gólyanapra. A megnyitó után először az osztályfőnökökkel együtt tartottak egy játékos-ismerkedős foglalkozást. Aztán a délelőtt során birtokba vehették az iskolát olyan feladatok által, mint például a tanárkereső (hogy lássák, ki fogja őket tanítani), az együttműködés megalapozását szolgálva pedig sportos-ügyességi kihívások voltak a tornateremben. A központi intézmény megismerését követően a tanműhelyeket barangolták be a diákok, ahol szintén érdekességekkel, kulisszatitokkal szolgáltak nekik. A nap zárásaként osztályfotókat készítettek és közösen pizzáztak egyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában