Kémlelő

2023.09.29. 08:00

Madárles a rácalmási Nagy-Szigeten

Az Európai Madármegfigyelő Napok keretében vasárnap reggel a rácalmási Nagy-szigeten is túrára várják az érdeklődőket.

Szabó Szabolcs

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény szakmai és közösségi célokat is támogat: a megfigyelések európai szintű információ gyűjtést tesznek lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos rendezvénnyel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba, hogy a madármegfigyelés élményének még többen részesei lehessenek! A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője - olvasható a MME honlapján

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Fejér megyei szervezetének tagjai madár- és természetismereti túrára invitálják az érdeklődőket október 1-jén, vasárnap. A kirándulás 8 órakor indul a rácalmási hídtól.

A túra kb. 4,3 km – két két és fél órás – aminek során egy kört írunk le a sziget legfőbb élőhelyeit érintve, ahol az ott élő madarakkal, növényekkel és egyéb természeti látnivalókkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. Az útvonal könnyű nehézségi fokú, gyermekeket és idősebbeket egyaránt várunk. Távcső, fényképezőgép és kényelmes túracipő ajánlott – közölték a szervezők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában